Blue babyshower chocolade cupcakes

Een vriendin vroeg me cupcakes te maken voor een babyshower die ze organiseerde samen met haar moeder voor een goede vriendin van hun. Het moest blauw zijn en voor de rest mocht ik zelf bepalen wat ik maakte. Nou ben ik geen persoon die snel beslissingen kan maken dus ik heb allerlei smaken cupcakes en topping overwogen. . een naturel cakeje vond ik iets te simpel dus daar had ik al snel afstand van genomen. carrot cupcakes zijn heerlijk en met cream cheese topping, maar de blauwe kleur vond ik daar niet echt bij passen. red velvet met blauwe topping leek me ook niets. Dus werd het chocolade cupcakes met een banketbakkersroom basis butter cream. Vaak wanneer men spreekt over cupcakes bestaat de topping uit boter creme of frosting of er is een fondant/marsepein bovenkant. Icing vond ik te zoet en te suikerachtig. Boter creme vind ik vaak erg sterk van smaak, zoals de naam zegt heeeeel veel boter. Maar aangezien dit vaak de basis is ben ik maar gaan experimenteren. Het is een mix geworden van zwitserseroom en boter creme.
Ingredienten:
cupcakes:
- 125 gram boter
- 100gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren
-4 eetlepels cacao
Topping:
- 400 gram banketbakkersroom
- water
- 200 ml slagroom
- 100 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- blauwe kleurstof
Bereidingswijze:
Begin met het bakken van de cupcakes. Meng de boter en suiker goed tot een zachte massa en voeg vervolgens de eierentoe en mix goed.. voeg beetje bij beetje de bakmeel toe en tenslotte de melk en cacao. Doe cupcakevormpjes in een cupcakeakblik en vul de vormpje voor ongeveer driekwart, als het iets minder is, zal dat niet erg zijn want er gaat nog een topping op. bak de cupcakes op 160 graden voor 15-20 min. controleer of de cakejes gaar zijn door gebruik van een satprikker. Laat de cupcakes goed afkoelen alvorens de topping op te spuiten.
Nu kun je de topping gaan maken. De basis voor de zwitserese room is banketbakkersroom. De banketbakkersroom kun je zelf maken maar ook uit een pakje maken. Dit keer heb ik gekozen om wat tijd te besparen en ben voor een pakje gegaan. Klop de room in een aparte kom tot slagroom en de banketbakkersroom mix je volgens met het water. vervolgens spatel je de banket bakkersroom en slagroom langzaam bij elkaar. Belangrijk is dat je niet met een garde of mixr de room bij elkaar klopt maar de slagroom rustig met een spatel door de banketbakkersroom spatelt zodat het luchtig blijft. Nu is de zwitserse room klaar. Vergeet natuurlijk niet even te proeven, veel te lekker om niet te doen.
In een andere kom klop je de boter zacht en voeg je de poedersuiker toe. blijf kloppen tot een gladde massa is. ten slotte spatel je de room en boter creme bij elkaar en voegt blauwe wilton voedings kleurstof. Doe het geheel in een spuitzak met een wilton M1 top en spuit roosjes op de afgekoelde cupcakes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb