Gevulde rijstsalade

Dit is de perfecte basis voor een feestsalade maar ook een heerlijke lunch of bijgerecht. Kinderen vinden dit ook heerlijk en makkelijk veel van te maken.
Ingredienten:
- 500 gr RIjst
- Twee paprika's (liefst rode)
- ui
- kwart prei
- sperziebonen
- wortel
- handje doperwten (fijne)
- blikje mais
- twee blikjes tonijn
- blikje gesneden olijven
- augurken
- twee eetlepels mayonaise
Bereidingswijze:
Kook de rijst zacht in water met zout, giet dan af en laat de rijst laatste gedeelte stomen. laat de rijst afkoelen en stoom ondertussen de sperziebonen en worteltjes. Doe in een hapjespan of wok een scheutje olie en bak daarin de ui en prei zacht en voeg vervolgens de paprika toe en doperwtjes. kruid de groeten met een beetje zout en klein beetje gemberpoeder, komijn, zwarte pepper en paprika poeder (l3tor mgelat). Laat ook dit goed afkoelen. Wanneer alles goed is afgekoeld doe je alles bij elkaar en voeg je de tonijn, augurken, mais en olijven toe. Voeg mayonaise toe en meng alles goed door elkaar. Voor je het weet heb je een boel eten waar iedereen zijn buikje mee kan vullen. En ideaal om mee te nemen naar een picknick of barbecue in de zomer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb