Zachte aardappelbroodjes

Het heeft even geduurd voordat deze broodjes zijn gelukt, maar het is gelukt!
Ingrediënten:
- 4 middelmaat aardappelen (kruimig)
-3 eieren
- 1 blokje gist
- 180 ml suiker (glas)
- 180 ml olie (glas)
- 500 gram gezeefd meel (deel volkoren)
- melk
Bereidingswijze:
Schil en kook de aardappelen zacht. prak de aardappelen door een zeef en voeg daarbij de eieren, gist, suiker en olie toe en meng dit goed met een garde tot een samenhangend mengsel. voor de smaak zou je eventueel een teelepeltje gemalen anijszaad kunnen toevoegen. vervolgens voeg je de meel beetje bij beetje toe tot een plakkerig deegbal. laat dit voor 1 uur rusten op een warme plek.
Na het rijzen ga je kleine balletjes maken, ongeveer ter grote van een ei. indien het deeg te plakkerig is kun je je handen insmeren met een beetje lauwe melk. leg de balletjes op een bakplaat. zorg ervoor dat er voldoende ruimte zit tussen de bolletjes want ze worden nog vrij groot. laat de bolletjes een uur rijzen en besmeer ze dan met ei (eigeel met een paar druppels melk), strooi eventueel was sesam op de broodjes en bak ze voor 10-15 min af in een goede opgewarmde oven op 180 graden.
wanneer de broodjes zijn gebakken kun je deze zo laten of versieren met jam en koks of honing en amandelschaafsel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb