Aardbeien-amandel taartjes

Aardbeiendgebakjes, maar het oorspronkelijke recept is van de aardbeienslof, vandaar de naam aardbeiengebakjes. het gebakje is ook gewon het lekkerst met aardbeien!
De aardbeien slof een heerlijke gebak waar ik altijd al het recept van wilde hebben. je kan ervoor kiezen kleine gebakjes te maken of lekker een grote slof in een keer. eigenlijk zijn het fruittaartjes en geen
ingredienten voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 180 gram roomboter
- 80 gram bruine bastardsuiker
- 80 gram suiker
- 1 eidooier
- rasp van halve citroen
- snufje zout
- druppeltje amandelessence
ingredienten vulling:
- banketbakkersroom
- slagroom
- amandelspijs (dr. oetker half pakje)
garnering:
- fruit naar keuze (aardbeien blijven we het lekkerst
werkwijze:
- begin met de boter die op kamertemperatuur moet zijn (zacht) te mixen met de suiker, zout, citroenrasp, amandelessence en de eidooier. Vervolgens zeep je de bloem en bakpoeder erin en kneed je het tot een samenhangende deeg. het deeg wikkel je in vershoudfolie en legt het voor minimal een uur in de koelkast om te rusten.
Indien je de banketbakkersroom zelf maakt heb je nu goed de tijd om die voor te bereiden. aangezien ik deze gebakjes met het suikerfeest heb gemaakt en al een hoop koekjes had gebakken en nog veel andere dingen te doen had heb ik de makkelijke manier gekozen en de poeder gehaald bij de taartenwinkel, waar je vervolgens alleen water aan hoeft toe te voegen (dr. oetker bij de ah is trouwen ook prima).
Nadat het deeg heeft gerust,doe je een heel klein beetje bloem op je werkblad en rolt het deeg tot 1 cm uit. vervolgens leg je het deeg voorzichtig over je vantevoren ingevette bakvorm. het kan zijn dat de deeg te brokkelig of plakkerig is bij het optillen, als dit gebeurd gewoon de stukken aan elkaar drukken in de bakvorm. haal al het overtollige deeg van de bakvorm.
de amandelspijs (nog lekkerder als je die zelf maakt) meng je met het eiwit dat je over hebt gehouden toen je het deeg maakte, dit zorgt ervoor dat de amandelspijs smeerbaarder wordt. je smeert vervolgens over het deeg een dun laagje amandelspijs en doet de vormpjes in de over op 160 graden voor ongeveer 20-30 min.
laat de gebakjes rustig afkoelen (hier ben ik zelf nooit zo goed in). ondertussen maak je de banketbakkersoom en klop je de room op. de hoeveelheden banketbakkersroom en slagroom heb ik zelf op gevoel gedaan, maar als uitgangspunt kan je voor elke deel banketbakkersroom twee delen slagroom nemen. Door geen suiker toe te voegen aan de room zorg je ervoor dat de banketbakkersroom minder zoet is. Ben je dol op banketbakkersroom en wil je het lekker zoet houden voeg dan minder slagroom toe.
spatel de room rustig door de banketbakkersroom, gebruik geen mixer want dan haal je alle lucht uit de room en dat zou zonde zijn.
doe de room in een spuitzak en vul de taartvormpjes. decoreer naar wens, gebruik fruit, poedersuiker amandelschaafsel, chocoladeschaafsel. het belangrijkste is lekker smullen!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb