Kaas-Uien broodjes

Dit was een success afgelopen weekend, beetje zoutig als ze koud zijn maar yummy.
ingredienten deeg:
- half blokje bakkersgist
-theelepel zout
- 15 gram roomboter
- 500 gram bloem
- 50 ml zonnebloemolie/olijfolie
- 350 ml melk (kamertemperatuur)
- 15ml zonnebloemolie
ingredienten topping:
- 4 middel grote uien
- 3/4 blokje knorr kippenboullion
- 50 ml gekookt water
- 100gram smeerkaas
120 gram geraspte kaas
-1 theelepel uienpoeder
bereidingswijze:
Verkruimel de gist in een kom en voeg de zout, roomboter, olie en meel toe. Voeg geleidelijk het melk terwijl de kneedmachine bezig het mengsel te kneden. het deeg is erg vloeibaar, ik moest me erg inhouden geen meel toe te voegen maar hoe natter het deeg hoe meer fluffy ze zijn later. Laat het geheel minimaal 10 minuten kneden in de machine. Vervolgens zorg je ervoor dat je handen goed ingevet zijn met zonnnebloemolie en maakt het deeg een bol die je in een andere kom legt waar je de 15 ml zonnebloem olie hebt gedaan, zorg ervoord dat het deeg helemaal omringd is met olie waardoor je een bol kan maken. Nu kan het deeg rijzen, dit doe je op een warme plek. Ik doe vaak de oven op ongeveer 40 graden voor vijf minuten en leg daar de kom in, dit zorgt ervoor dat het deeg sneller rijst.
Ondertussen snijd je de uien in slierten en bakt deze in een scheutje olie, zorg ervoor dat de uien niet bruin worden. de boullion los je op in 50 ml gekookt water en voegt deze samen met de uienpoeder toe aan de uien. Als de uien zo'n 7-10 minuten hebben gebakken voeg je de smeerkaas toe en laat dit 30 seconden mee koken. haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe (houd een handje vol geraspte kaas apart) en meng goed.
In de tussentijd is het deeg gerezen. maak bolletjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. zorg ervoor dat je niet meer dan 8 bolletjes op een plaat legt want ze worden groter. afhankelijk van hoe groot je de broodjes wil hebben maak je de bolletjes groter of kleiner. je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wat langer broodje te maken. wees creatief zou ik zeggen. Druk je bolletjes wat platter en verdeel over de broodjes het uienmengsel. strooi een heel klein beetje geraspte kaas dat je apart had gehouden over de broodjes.
voor wat variatie kun je een klein beetje oregano op de broodjes strooien of kleine stukjes olijven of gedroogde tomatenkruiden.
laat de broodjes voor een uur rijzen en bak ze vervolgens op 200 graden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb