Soezen

Dit is typisch een recept waarvan ik altijd dacht dat het heel moeilijk was, maar uiteindelijk juist heel makkelijk blijkt te zijn. enige wat ik wil meegeven is dat dit wel echt een recept is dat je precies moet volgen, hoe raar dat ook voor mij is.
ingredienten:
- 226 gram water (ja echt afwegen)
- 113 gram gram roomboter
- 124 gram bloem
- snufje zout
- eetlepel suiker
- 226 gram losgeklopt ei (ongeveer 4 eieren)
ingredienten vulling zwitserese room:
- 400ml slagroom
-100 a150 gram banketbakkersroom
-2zakjes klopfix
- 1 zakje vanilie suiker
Bereidingswijze:
doe het water in een steelpannetje samen met de boter, zout en suiker. wanneer de boter gesmolten is en het water kookt voeg je in een keer de bloem toe. blijf dit geheel goed roeren op een lag vuurtje voor ongeveer 5 minuten. Vervolgens doe je dit mengsel/deeg in een kom en voegt al kloppen geleidelijk de losgeklopte eieren toe. het mengsel giet je in een spuitzak en je kan er hoopjes van spuiten op de bakplaat. het puntje dat je kruigt als je een sort toef spuit kan je met een natte vinger een beetje terug duwen. bak de soezen 180 graden voor 30 minuten.. laat de soezen goed afkoelen en je kan beginnen met vullen.
voor de vulling klop je de slagroom met een zakje vaniliesuiker en de klopfix stijf in een kom. in een andere kom maak je de banketbakkers room. spatel vervolgens de BBR bij de slagroom.
je kan er natuurlijk voor kiezen andere vullingen te gebruiken of alleen slagroom te gebruiken.
eventueel kan je de soesjes in chocolade dompelen of alleen versieren met chocolade. of gewoon met poedersuiker bestrooien.
Maak jouw eigen website met JouwWeb