
Deze cake heb ik vaker gemaakt, maar als taart, maar nu dacht ik we gaan het een beetje aanpassen en gewoon een lekker simple cake van maken. helemaal op gevoel gedaan dus de afmetingen zijn geschat:
ingredienten:
- 3 eieren
- 1 bakpoeder
- 1 vanilliesuiker
- 280 gr bloem
- 250 ml olie (mix van sterke olijfolie en zonnebloemolie en lepeltje boter)
- 300 geraspte wortel
- theelepeltje kaneel
- theelepeltje geraspte gember
- snufje zout
-200gr suiker
-handje rozijnen
- volle hand stukjes walnoten
ingredienten topping:
-400gr roomkaas
-100gr witte chocola
werkwijze:
rasp de wortel en voeg hieraan de suiker, zout, kaneel en olie en mix dit goed met een garde. zeef steeds beetje bij beetje de bloem en bakpoeder bij het geheel. doe een beetje meel bij de rozijnen en walnoten voeg dit aan het mengsel toe, dit zorgt ervoor dat niet alle rozijnen en stukjes walnoot naar de onderkant van de cake zinken. vet een bakvorm (ik heb een rechthoekige bakvorm gebruikt) en giet het mengsel erin. bak in een voorverwarmde oven voor 40 minute op 160 graden.
Wanneer de taart is afgekoeld smeer je de topping erop en versier je met stukjes walnoten de cake.
de topping maak je door de roomkaas met een reep gesmolten witte chocolade te mengen. als je daar een beetje geraspte citroenschil bij doet geeft het net een lekker frisje.
Maak jouw eigen website met JouwWeb