Mille-feuille bounty taart

De mille-feuille bounty taart bestaat uit een hele zachte laag chocoladecake gevolgd door een kokosvulling net als die je kent van een bountry reep en tenslotte overgoten met een laag pure en witte chocola in het mille- feuille patroon.

Wie mij een beetje kent weet dat twee producten die ik vaak gebruik en gewoon dol op ben kokos en chocola zijn. Dit taartje is hiervoor de perfecte combinatie. Met dit recept heb ik drie 20 cm taartjes gemaakt. Je kunt er ook ongeveer 22 cupcakes mee maken of twee 24cm taartjes.

Ingredienten:

cake laag:

 - 3 eieren

 - 180 gram suiker

 - 1 zakje vanille suiker

 -  1 zakje bakpoeder

 - 200 ml melk

 - 200 ml olie

 - 350 gr bloem (een keer gezeefd)

 - 4 eetlepels cacao (niet gezoet, anders suiker minderen)

 

Kokoslaag:

  - 200 ml melk

  - 100 gr boter

  - 2- 2,5 eetlepels middelgrote griesmeel of 3 eetlepels fijne griesmeel

  - 75 gr suiker

  - 1 vanille suiker

  - 120 gr geraspte kokos

 

Chocoladelaag:

  - 200 gram pure chocola

  -  50 gram witte chocola

  -  scheutje olie

 

Bereidingswijze:

 Mix de eieren, vanillesuiker en suiker goed totdat de suiker is opgelost met het eimengsel. Voeg vervolgens de olie en melk toe en mix weer goed tot een vloeibaar megsel. Voeg vervolgens de meel, bakpoeder en cacao in kleine hoeveelheden toe. Als je het beslag niet donker genoeg vind kun je extra cacao toevoegen en een eetlepel melk. Mix het geheel 5 minuten tot een mooi glad beslag.

 

Vet een springvorm in met boter en een heel dun laagje meel. Giet het beslag in de springvorm en plaats in het midden van het rooster in een vooraf opgewarmde oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de taart. Voor cupcakes neem je een tijd van 15-20 min in gedachte en voor de taart 30-45 min. De cake is klaar wanneer de  sateprikker schoon blijft nadat je er mee in de cake hebt geprikt. Wanneer de cake klaar is kun je afhankelijk van de gebruikte vorm ervoor kiezen de cake door de helft te snijden (als de cake hoog genoeg is) en zo twee taarten te maken. als je een dikkere laag cake wil of je hebt een grote vorm gebruikt dan kun je er eventueel voor kiezen om het deksel van de cake te verwijderen of meteen nadat je de cake uit de oven halt zachtjes de bolling van de taart plat te drukken.

 

Wanneer de cake in de oven aan het bakken is kun je in de tussentijd de vulling maken. de vulling maak je door de melk en boter in een steelpannetje op te warmen totdat de boter gesmolten is. Vervolgens voeg je de griesmeel toe, BELANGRIJK is dat je nu goed bij het pannetje blijft en blijft doorroeren. griesmeel kan namelijk snel gaan verbranden aan de bodem van het pannetje. Wanneer het geheel dikker begint te worden en kookt haal je het pannetje van het vuur en voegt de suiker en kokos toe. Het mengsel verspreid je over de cake. Vergeet niet te proeven want deze vulling is yummy!!

 

Ten slotte smelt je de donkere chocolade en giet deze voorzichtig over de kokoslaag en verspreid dit met de bolle kant van een lepel of een spatel als je die hebt over de bovenkant van de taart. Probeer niet hard in de kokoslaag te drukken met je lepel of spatel. De kokoslaag moet bedenkt zijn met chocola zonder dat er kokosstukjes naar boven steken en zonder een te dikke laag chocolaag. vervolgens smelt je de witte chocolade en doet dit in een boterham zakje. Itreken je eerst horizontale lijnen op de bruine chocolade. Om het mille-feuille patroon te verkrijgen pak je een sateprikker en maakt loodrecht op de horizontale witte lijnen slepende beweging. Dus je maakt een beweging van boven naar beneden en dan schuif je een klein stukje (ongeveer 1cm) en sleept het stokje van beneden naar boven. Laat de taart goed afkoelen alvorens het te serveren. 

 

Voor cupcakes volg je precies dezelfde methode, maar dan in het klein voor elke cupcake apart. gebruik voor deze cupcakes geen papieren vormpjes want je voegt later de kokoslaag en chocola toe. de cakejes komen vaak hoger uit dan je misschien wil, oplossing hiervoor is gewoon het cakje recht snijden in de gewenste hoogte. de overgebleven cake dekseltjes is altijd lekker om gewoon zo te eten of te gebruiken bij een lekker toetje.

                                           

Ik had de dekseltjes van de cakejes en vulling over en heb hier een bounty oreo look a like koekjes mee gemaakt. twee deksels met inhet midden een beetje vulling en versierd met witte chocola.

Maak jouw eigen website met JouwWeb