Stroopwafel cupcakes met enchanted cream

Dit recept geeft hele lekker cakejes die ook zonder topping heerlijk zijn. Dit recept is goed voor ongeveer 38 cupcakes. je kan het recept natuurlijk altijd halveren als je niet zoveel nodig hebt.
Ingredienten cakejes:
- 6 eieren
- 300 gr suiker
- 2 zakjes vaniliesuiker
- 1 a 1,5 theelepeltje kaneel
- 2 zakjes bakpoeder
- snufje zout
- 150 ml melk
- 300 ml zonnebloemolie
ingredienten vulling:
- 200ml ongeklopte slagroom
- 25 gram bruine bastardsuiker
- 6 kleine stroopwafels
ingredienten topping:
- 250 gram enchanted cream mix (fun mix)
- 150 ml melk
- 150 ml water
Ingredienten karamel:
- 100ml ongeklopte slagroom
- 70 gram donkere bastardsuiker
- klontje roomboter
Werkwijze:
Doe de eieren, suiker, vanillesuiker, kaneel en zout samen in een kom en klop voor een paar minuten op hoge snelheid tot het een schuimt. Voeg de zonnebloemolie toe en laat dit een minuutje mee kloppen. Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe en mix tot een geheel beslag.
leg de cupcake papiertjes in je cupcake bakvorm en vul ze tot net over de helft met het beslag, dit is ongeveer 25 gram per cupcake.
bak de cupcakes in een vooverwarmde oven op 180 graden. Tip: indien je de cupcakes niet wil voorzien van een topping dan kun je het beste de ventilator van de oven uitzetten (dan komen namelijk de cakes wat hoger).
wanneer de cupcakes in de oven zijn kun je de vulling maken. doe de slagroom in een steelpannetje met de bastard suiker en de stroopwafels die je heel fijn hebt gehakt. laat het geheel aan de kook komen en laat het vervolgens goed afkoelen.
ook de karamel kun je maar beter meteen mee beginnen want ook die moet eerst afkoelen. Doe de slagroom, suiker en boter in een steelpannetje en laat het geheel goed koken. laat het mengsel in het pannetje afkoelen. Als alternatief kun je ook kant en klare karamel kopen in de winkel. bebogeen opwarmen en dan kun je dat meteen gebruiken.
Voor de topping voeg je de ingredienten in een kom en klop je dit met de mixer voor ongeveer 3 minuten tot het de consistentie van schuim/slagroom heeft. indien je een karamel of andere smaakaroma hebt kun je dat hieraan toevoegen. ik had zelf dit keer een heeeeel klein beetje amandelaroma toegevoegd.
wanneer de cupcakes gebakken zijn (dit controleer je met een sateprikker die droog uit het cakeje moet komen) laat je ze afkoelen. Haal een klein beetje cake in het midden eruit, maak een gat. dit kun je doen met een speciale cupcake filler, maar als je deze niet hebt kun je ook de tip van je slagroom spuit gebruiken. vul dit met de vulling en spuit dan een toef op het cake. decoreer de cupcake met de karamel en een halve of hele mini stroopwafel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb