Fondant taart

een verjaardags taart, henna taart of een thara taart. voor elk feestje is wel wat te bedenken om een taart te maken. ik zelf ben geen grote fan van marsepein of fondant taarten, maar ze zien er altijd wel hartstikke leuk uit en handig in bepaalde situaties, aangezien zo een taart net wat langer uit de koelkast kan blijven en alsnog lekker en mooi eruit ziet.

De taart links is een taart die ik samen met mijn nichtje en haar vriendin heb gemaakt voor haar verjaardag.

Ingredienten biscuit:

- 6 eieren

- 120 gram suiker

- 1 vanillie suiker

- 30 gram maizena

150 gram bloem

- snufje zout

 

ingredienten vulling citroen bavarois:

- 1 cupje (125ml) DANONE citroen griekse yoghurt

- sap van halve citroen

- 3 blaadjes gelatin

- 400 ml geklopte slagroom

- 3 eetlepels magere kwark of yoghurt

- 2 vanillie suiker

- eventueel 1 a 2 eetlepels suiker

 

ingredienten botercreme:

- poedersuiker

- boter

 

- ingredienten versiering:

- fondant (kleurtjes)

- uitstekers

- edible glue

 

Bereidingswijze:

klop de eieren met de suiker en zout voor zeker 10 minuten tot je een dike lichte en luchtige massa  ontstaat. spatel vervolgens de gezeefde bloem en maizena door het mengsel. doe dit door achtjes te draaien. doe dit in een ingevette bakvorm van 24 cm en bak in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.

 

Ondertussen kun je de vulling maken. doe de citroensap en kwark in een kom en mix het goed met elkaar. vervolgens klop je de slagroom stijf met de vanillie suiker. ondertussen laat je de gelatin blaadjes weken in koud water, vervolgens knijp je alle water uit de zachte gelatine. kook 30-50 ml water en los hierin de gelatine op. gebruik zo min mogelijk water. Voeg dit bruin/crème achtige vloeistof aan de kwark en citroen (zijn inmiddels op kamertemperatuur) en klop goed samen. spatel direct dit mengsel bij de slagroom.

 

De cake laat je afkoelen en snijd je in tween of drieen. aan de randen de botercreme (botercreme door boter luchtig te klopen en suiker toe te voegen). Binnen de rand van boter crème kun je de bavaroise vullen, wees hiermee niet zuinig (lekkere dikke laag). Zo staple je de cakelagen. besmear de gehele taart met botercreme en laat de taart in de koelkast afkoelen voor minimal een half uur.

 

Kneed de fondant zacht en rol tot een grote plak die over de taart past. bekleed hiermee strak de taart. vervolgens kun je met de resterende fondant allemaal versieringen maken. wees creatief in het fondant kleuren en met vormpje voor op de taart. alle versiering kan op de taart geplakt worden met edible glue.

 

 


 

Maak jouw eigen website met JouwWeb