
Dit is een van mijn standaard koekjes die ik maak bij gelegenheden, voornamelijk omdat je makkelijk veel stuks eruit kunt krijgen. Dit worden marmerkoekjes genoemd, maar ik heb ze zo aangepast dat velen zeggen dat ze naar snickers smaken, dus vandaar snickers koekjes.
Ik moet er echter wel bij vermelden dat ik deze koekjes elke keer anders maak, omdat ik de hoeveelheden niet bij houd en soms wat extra erbij doe of juist minder. Hieronder heb ik het basis recept:
Benodigdheden:
- 8 repen chocola (ik gebruik voornamelijk puur)
- 1/2 reep witte chocola
- 3/4 rol Maria koekjes
- 250 gram ongezouten pinda's (gemalen)
- halve pot honing
- 4 eetlepels gecondenseerde melk
Maal de pinda's en koekjes fijn en voeg daaraan toe de honing en gecondenseerde melk. het mengsel moet niet al te vloeibaar zijn maar ook niet droog. er moet net genoeg honing en gecondenseerde melk inzitten dat je er een plak van kan maken.
Doe een vel bakpapier op een rechthoekige of vierkante schaal en doe daar je mengsel op. druk het geheel plat tot een grote plaat koek (ongeveer 1 cm dik).
smelt de helft van de chocolade en giet dit over het mengsel en strijk glad. zodra de chocola is opgedroogd kun je de plaat omdraaien en de bovenste laag chocola maken.
smelt wederom de chocola en giet dit op de plaat. smelt ook meteen de witte chocolade en doe dit in een boterhamzakje. maak een klein gaatje in het boterhamzakje en teken witte lijnen op de donkere chocola. Als je nu een satéstokje pakt en heen en weer gaat door de lijnen kun je het figuurtje maken zoals je op de foto kunt zien.
laat het geheel drogen en dan kun je met een warm mes de plaat in stukken snijden en in een papiertje leggen.
Wat eventueel bijgevoegd kan worden zijn gepelde en gemalen amandelen/sesam samen met de pinda's. ik voeg er vaak ook een theelepeltje kaneel bij.
Maak jouw eigen website met JouwWeb