Peanut-Butter Fudge

Als je van pindakaas en gemak houd dan is dit perfect. binnen een half uur heb je een schaal met lekkerij die misschien een beetje machtig is maar heerlijk. zie op de foto de meest rechter koekje.
ingredienten:
- pot pindakaas (klein met stukjes noot)
-130 gram witte chocolade
-130 gram pure chocolade
-handvol ongezoute stukjes pinda
bereidingswijze:
verdeel de pindakaas in twee kommen. voeg in de ene kom de gesmolten witte chocolade en aan de andere kom de pure chocolade. voeg bij beide stukjes pinda. hoeveelheid pinda stukjes is niet nodig als je liever geen stukjes erin wilt hebben, dan kun ook beter de pindakaas nemen zonder stukjes not. ik zelf ben gek op nootjes en voeg dan een flink handje pinda's toe. Vervolgen neem je een bakvorm (liefst vierkant) en daar lepel je steeds een hoop je witte chocolade mengsel en daarnaast een hoopje donkere mengsel en zo ga je door tot je een sort dambord hebt. Pak dan een sateprikker en maak achtjes met de punt door het mengsel zodat je een mooi patron krijgt. Doe de bakvorm voor 10 minute in de diepvries en laat dan vervolgens rustig afkoelen in de koelkast voor een half uur. nu kun je er blokjes uitsnijden en lekker smikkelen. bewaar je de fundge voor later hou het dan in de koelkast.
Ik heb calve pindakaas gebruikt en was daardoor extra zacht en extra zacht zodra de fundge op kamertemperatuur is. wil je een iets steviger fudge gebruik dan pindakaas van de lidl of ah merk. ook helpt het om extra chocola toe te voegen, maar doe dit niet teveel want dan verander je de smaak natuurlijk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb