Kipsouflès

Heerlijke hapjes die je goed kan invriezen en op elk moment in de oven kan gooien voor een lekkere snack.

 

ingredienten:

- 1 prei

- 1 uit

- 1 kipfilet

- marokkaanse gemengde kruiden

- zout

- cheddar kaas

- bladerdeeg

- 2 eieren

- paneermeel

- scheutje olijfolie

- bakje schampignons

 

bereidingswijze:

Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. voeg vervolgens de ui en prei die klein is gesneden toe en bak mee voor ongeveer 4 minuten

voeg vervolgens de gesneden champignons toe en de kruiden en laat het geheel nog 4 minuten bakken.

laat vervolgens het mengsel in een vergiet goed afdruppelen.

 

voor het maken van de pakketjes snijd een bladerdeeg plakje in het midden zodat er twee recht hoekige plakjes ontstaan. zet vervolgens aan beide kanten van het bladerdeeg (korte kant) een stukje chaddar kaas. het handigst is elk cheddar kaas  plakje te verdelen in 8 kleine rechthoekjes. doe vervolgens een lepels vulling aan een kant van de bladerdeeg en vouw het bladerdeeg samen tot een vierkantje.

wanneer alles gevuld is klop je de eieren in een kom en haal je de bladerdeeg akketjes door het eimengsel en vervolgend door de paneermeel.

dit kun je meteen afbakken in de oven of frituren en lekker smullen. wanneer je de pakketjes wil invriezen doe je dit meteen na het paneren.