Kumpir (gepofte aardappel)

Heerlijke kumpir die je in Amsterdam eerst alleen maar op het osdorpplein kon krijgen, oooh wat was het toch lekker. tijdje later opende er steeds meer zaakjes die de beroemde kumpir gingen verkopen en zelf ah verkoopt aardappelen in een doosje waar je kumpir mee kunt maken. en heb ik me maar eens bedacht het zelf te maken.

 

Ingredienten:

- grote aardappelen

- yoghurt

-knoflooksaus

- mais

- olijven

- rode bietjes

- witte kool/rode kool

- augurken

- kidney bonen/bruine bonen

- sambal

- boter

- geraspte kaas

- eventueel tonijn

- rode paprika

 

Bereidingswijze:

Prik de gewassen aardappelen in met een vork of mes en wikkel elke aardappel in alluminium folie. plaats de aardappelen in een voorverwarmde oven voor ongeveer een uur. Ondertussen kun je de augurkjes, olijven, rode bieten en rode paprika in kleine blokjes snijden. de knoflooksaus meng je met de yoghurt en een beetje water tot het vloeibaar genoeg is, je voegt knoflooksaus toe afhankelijk van hoe sterk jij de saus wil hebben. de wittekool meng je met een beetje mayonnaise en yoghurt.

Als de aardappelen gaar zijn snij je de aardappel door de lengte heen en prak je de binnenkant van de aardappel samen met een klontje boter en een klein beetje geraspte kaas. en nu kun je de aardappel vullen met wat jij lekker vind, zelfs gebakken champignons kun je erbij gooien.


 

Maak jouw eigen website met JouwWeb