Pizza rolls


Ik was opzoek naar een hartig hapje wat ik aan bezoek kon serveren en wat geen gevulde bladerdeeg was. Dus ik bedacht me wie vindt pizza nou niet lekker. De een heeft een voorkeur voor een dunne italiaanse bodem en de ander voor een dikke Amerikaanse bodem, maar iedereen houd van pizza. Maar een pizza serveren voor bezoek, al is die zelfgemaakt, dat kon niet echt. Ik had ook geen zin om minipizza's te maken, duurt me te lang om elk klein pizzaatje appart te maken en te beleggen. Na een beetje rond te hebben gekeken vond ik de pizzarol.
Al was ik op dat moment nog een beetje huiverig om zelf het deeg te maken heb ik het toch maar geprobeerd en met succes. een heerlijke zachte en smaakvolle deeg.
Ingredienten:
Deeg:
- 500gr meel
- zout
- theelepel oregano
- eetlepel suiker
- half zakje bakpoeder
- half blokje verse gist
- 1 teentje geraspte knoflook
- mespuntje uienpoeder
- theeglas (200ml) karnemelk
- theeglas olijfolie
- melk (om te kneden)
Tomatensaus:
- 1 blikje tomaatblokjes
- 2 teentjes knoflook
- half geraspte ui
- zout
- peper
- chili
Vulling:
- Ui ringen/slierten
- paprika blokjes
- champignons
- eventueel kleine roosjes brocolli
- eventueel handjevol fijn gesneden snijbonen
- Geraspte kaas
- oregano
- olijven gesneden
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een zachte deeg. In een keukenmachine met deeghaken laat je de machine kneden op stand 2 voor 5-10 minuten. Zorg dat het deeg niet te hard is en nog beetje plakkerig is. Doe wat bloem op je handen en op het deeg en maak zo een bol die je in een bebloemde kom legt. Laat het deeg nu op een warme plek bedekt met een theedoek rijzen voor ongeveer 45-60 minuten.
Ondertussen maak je de tomatensaus. de tomatensaus kan je zo uitgebreid maken als je zelf wil en is ook een prima basis voor pastasaus. Voor pastasaus gebruik ik naast tomaten uit blik ook verse tomaten, maar voor de pizzarolls heb ik dit niet gedaan. Fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de tomaten toe. Laat het geheel goed koken totdat ook de tomaat iets is ingedikt en breng natuurlijk op smaak met zout, peper en chili. Niet teveel chili natuurlijk als je niet van pittig houd. Laat de saus afkoelen voor gebruik.
De groenten voor op de pizza bak je voor dit recept van tevoren. Begin eerst met de ui slierten glazig te bakken. De ui moet doorzichtig zijn en zacht. Breng op smaak met beetje zout. Na de ui kun je de blokjes paprika en eventueel de andere groenten die je wilt gebruiken in je pizza kort bakken. Kort bakken is genoeg, de pizza gaat namelijk later nog in de oven. Qua groenten kun je variëren, ik zou zeggen experimenteer met wat je je allemaal in huis hebt.
Nadat de tomatensaus, ui en groenten is afgekoeld en het deeg gerezen staat alles klaar om de pizza rolls te maken. Bestrooi je werkblad met bloem en neem de helft van het deeg. Rol het deeg tot een grote ronde pizzabodem. het deeg is heel zacht en is dan ook gemakkelijk uit te rollen. Vervolgens ga je de reuze pizza bekleden. Verspreid een lekker dikke laag tomatensaus over het deeg, hierna doe je wat ui en groenten op de pizza en natuurlijk de tonijn niet te vergeten. vervolgens strooi je nog geraspte kaas en oregano op de pizza. Nu heb je eigenlijk een hele grote pizza voor je. Vervolgens druk je de vulling een beetje plat met de achterkant van een pollepel. Vervolgens pak je het deeg aan een kant en rolt het geheel rustig tot een rol. Nu kun je met een scherp mes pizzarolls snijden. Neem ongeveer 1 cm tussen de plakken. Wees heel voorzichtig met het verplaatsen van de rolls want de vulling wil nogal snel eruit vallen. Doe de rolls meteen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de rolls even kort rusten (20minuten) en bak ze vervolgens in de oven op 180 graden. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg en vulling.
Met dit recept kun je eindeloos varieren. met kip of lekker vegetarisch of gewoon weinig groenten zijn deze rolls ook erg lekker. Je krijgt heel wat rolls uit dit recept dus ideaal voor als je veel bezoek krijgt. Heb je toch zin in deze rolls en zijn er niet zoveel mensen die langs komen dan bak je niet alle rolls, maar vries je een deel in. Krijg je een keer onverwachts bezoek hoef je de rolls alleen maar in de oven te bakken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb