Heerlijke meloui, tussen de remsemen en rziza ofwel mafroog in. Ik vind het alle drie heerlijk. de remsemen blijft de klassieker, rziza vind ik heerlijk maar kost zoveel tijd. Nu heb ik de meloui uitgeprobeerd en het is zeker een success.

ingredienten:

-2 kommen meel

- 1 kom griesmeel (moyen)

- snufje zout

- lepeltje suiker

- lauw warm water

-bakpoeder

-200 gr roomboter

-3/4 kom griesmeel

- olie

 

Werkwijze:

Dit is een typisch werkje waarbij ik mijn kneedmachine tevoorschijn haal. Doe de meel, griesmeel, zout, suiker en water in de machine en laat het geheel 10-15 min kneden tot er een soepel en elastisch deeg ontstaat. vorm ovale balletjes en leg die voor 15 min te rusten op een geoliede dienblad. ondertussen is de boter zacht geworden. voeg aan de boter de bakpoeder en griesmeel.

Nu ga je vouwen, dit doe je door steeds een oval balletjes te pakken en die op een met olie besmeerde werkblad uit te rollen (gewoon met je hand) tot een dun lange strook. hoe smaller hoe beter. Als je dan een lange dunne smalle strook hebt dan ga je die besmeren met je botermengsel en rol je die op. je drukt ligjes de rol aan en legt die weer terug op je dienblad. zo werk je alle balletjes af. wanneer je alle balletjes af hebt kun je beginnen met het bakken, begin hierbij altijd met die eerste die je hebt opgerold, want die hebben in de tussentijd kunnen rusten. pak de rol en druk die aan tot een ronde pannenkoek. paar druppelt olie op de marokkaanse bakpan en bak de meloui goudbruin.

Maak jouw eigen website met JouwWeb