Mhencha d'Louze

Ingrediënten:

  • Pakje amandelspijs van dr. Oetker (400gr)
  • 300 gr gepelde en fijn gemalen amandelen (maag ook iets meer zijn)
  • eetlepel mazhar
  • Theelepel kaneel
  • Halve ei (geklutst)
  • Pak filodeeg
  • Honing
  • Roomboter
  • Gemalen pistache

Bereidingswijze:

Doe de amandelen, spijs, mazhar, kaneel en ei in een kom en meng het tot een geheel.

Maak bolletjes van je mengsel of staafjes. Rol vervolgens elk bol uit tot een lange dunne staaf van nog geen 0,5 cm dikte.

Pak een vel filodeeg en verdeel deze door 4, hierdoor krijg je rechthoekige kleine vellen.

Besmeer het deeg met roomboter en leg een staaf amandelsijs aan de lange kant van het vel. Rol het deeg om de staaf. Vervolgens draai je de staaf in een spiraal. Druk het uiteinde goed dicht zodat het bij het bakken niet loslaat.

Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden. De koekjes mogen nog wit blijven of heel licht goudkleurig.

Dompel de koekjes kort in de honing en garneer met gemalen pistachenoten.

De koekjes kunnen ook zonder garnering of je zou kunnen kiezen voor amandelschaafsel.

Bewaar de koekjes op een donkere en droge plek en zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn zo blijven ze langer vers.