Appel havermout carré

Lekkernij zonder meel maar met havermout. Op een winterse avond kaarsen aan een grote mok thee en vierkantje winterse lekkernij......genieten. Nog beter is dat het makkelijk te maken is en zo is gepiept.

 

Ingredienten:

- 120gr havermout

- 100gr Boter

- 80gr licht bruine bastardsuiker

- twee grote eetlepels honing

- twee eetlepels gekookt water

- 1,5 theelepel kaneel

- 2 kleine appels

- eventueel gepofte spelt en/of stukjes pinda's/noten

 

Bereidingswijze:

Doe de boter, suiker, honing en water in een steelpannetje op laag vuur. blijf roeren totdat de boter is gesmolten. Voeg vervolgens het mengsel aan de havermout en kaneel en meng goed met een lepel. Als je gepofte spelt of nootjes wil gebruiken kun je die ook aan het mengsel toevoegen.  Laat het mengsel even staan. Ondertussen schil je de appels (liefst royal gala of jonagold of andere zachte appels, bij gebruik van zuurdere appels voeg eventueel iets meer suiker toe) en snijd de appels in kleine blokjes. 

Neem een cakeblik of kleine bakblik en bedenk met bakpapier. Doe de helft van het havermout mengsel in de bakvorm, vervolgens strooi je de stukjes appel erop. ten slotte doe je de rest van het havermoutmengsel op de appeltjes. De stukjes appel moeten bedekt zijn.

Doe de bakvorm in een voorverwarme oven voor 30 min op 180 graden totdat de bovenkant goudbruin is. Snijd direct het geheel in vierkante stukjes en laat het in de bakvorm afkoelen. Na het afkoelen kun je lekker smikkelen.