Aardappel-tonijn bollen

ingredienten deeg:
2 eieren
20 g kristalsuiker
8 g zout
ingredienten vulling:
Vulling
1 blokje kippenbouillon (knorr)
blikje tonijn
Bereidingswijzen:
Klop de eieren met de zout en suiker zo’n 5 minuten op. Voeg de gesmolten roomboter, melk en gist toe, mix tot een geheel. Voeg een beetje bij beetje bloem toe en kneed alles zo’n 12 minuten tot een geheel. Het deeg is vrij plakkerig, daarom voeg je op het eind 15 ml zonnebloemolie toe. Dek het af en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek of tot het in omvang is verdubbeld.
Snijd de knoflook, ui en paprika klein en bak ze in een hapjespan met de knorr kippenboullion blokje. voeg naar smaak peper en uienpoeder toe en eventueel zout.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes zodat ze sneller garen. kook de aardappelen zacht. Voeg roomboter toe en stamp alles fijn. Voeg de groenten en tonijn toe en meng tot een geheel.
Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek, kneed goed samen. Bestuif de deegroller met bloem, rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. haal er rondjes uit, je kan hiervoor van alles gebruiken. een beker met een wat grotere ronde mond werkt prima.
maak van het aardappel mengsel kleine bolletjes en leg het op het deeg en vouw naar elkaar toe. Strooi wat bloem op het bakpapier en leg de aardappelbollen erop. Laat het 25 tot 30 minuten rijzen.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan (180 °C). Frituur de bollen tot het goudbruin kleurt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb