Mafrooq

Mafrooq is een marokkaans koekje dat lekker bij een glas marokkaanse thee is maar ook vaak al bij het ontbijt wordt gegeten. Het is een een zeer simpel recept waarbij je niet veel ingredienten nodig hebt. Het is een recept dat je naar eigen smaak en gevoel moet maken. Ik heb in dit recept een schatting gemaakt van de hoeveelheden die ik heb gebruikt, maar maak dit recept vooral op gevoel.
Ingredienten:
- 500 gr griesmeel (liefst middelgroot)
- 2 eetlepels suiker
- snufje zout
- 4 eetlepls olie
- warm water (ongeveer 200ml)
- eventueel honing
Bereidingswijze:
Voeg alle ingredienten bij elkaar en voeg geleidelijk het water toe tot je een samenhangend mengsel/deeg hebt. Het deeg moet niet vloeibaar zijn en niet hard. Het deeg moet steving genoeg zijn dat je een er een ronde plaat van kunt vormen. Vergeet niet dat griesmeel water absorbeert, vooral als je wat grovere griesmeel gebruikt. Maak een bal van het mengsel. pak een groot bord of dienblad en strooi hier wat griesmeel op en leg de bal in het midden. Druk de bal tot een mooie ronde vorm die niet hoger moet zijn dan 1 cm. Strooi ook aan de bovenkant wat griesmeel tijdens het vormen van een groot rondje. Pak een scherp mes en snijd ruitjes, dit doe je door eerst verticaal stroken te snijden en vervolgens schuin dwars snijden.
Verhit olie in een pan en bak de ruitjes goudbruin. Na het afkoelen kun je ze zo eten. Maar, ik zelf vind het veel lekkerder met een dunne honing laag. In een steelpannetje warm je wat honing op en doet daar de nog warme ruitjes in. Na een keer in de honing omgedraaid te zijn haal je de ruitjes eruit en laat je ze afkoelen. Afgekoeld zijn de koekjes het lekkerst.
Maak jouw eigen website met JouwWeb