Briouat van pinda

Als je briouat hoort dan denkt iedereen meteen aan de driehoekige vorm. briouat kan als zoet koekje zijn of als een hartig gevuld pakketje van filodeeg. Wij maakten voor feestjes vaak de versie met amandelen, die is natuurlijk heel lekker. Laatst zag ik een foto van de pinda briouat en bedacht me dat het vast net zo lekker moet zijn. Inderdaad ze zijn heerlijk, het zijn de tweede sort koekjes van recht op de foto.
ingredienten:
-250 gram ongezouten pinda's
- 40 gram suiker
-1 eetlepel mazhar (oranje bloesemwater)
- halve tot 1 eetlepel kaneel
- 1 eigeel
- 50gram gesmolten roomboter (ongezouten)
- filodeeg (1\3pak)
- honing
-sesamzaadjes (garnering)
Maal de pinda's fijn tot een meel en voeg daaraan de suiker, boter, kaneel en mazhar en meng het geheel goed met elkaar. hiervan maak je kleine balletjes.
Vervolgens pak je het filodeeg en snijd hier stroken, zorg er wel voor het deeg ten alle tijden goed afgedenkt wordt met plastic want anders droogt het erg snel uit. een strook vet je eerst met een beetje gesmolten boter en legt een balletje aan de onderkant. je vouwt vervolgen over de lengte aan de linkerkant een klein stukje naar het balletje toe en gaat vervolgens vanuit de rechterhoek onderin langzaamaan een driehoek vouwen. het uiteinde besmear je een beetje met het eigeel. bak de driehoekjes in de overn op 180 graden. vervolgens dompel je de koekjes in warme honing en garneert ze met een beetje sesam.
ik zal de volgende keer de stappen voor het vouwen fotograferen, voor nu kun je een filmpje op youtube opzoeken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb