
Nadat je dit broodje hebt gegeten wil je nooit meer kant en klare tonijnsalade uit de winkel op je brood. Deze tonijnsalade is ook zeer geschikt voor feestsalades. waar ik normaal kant en klare tonijnsalades te sterk van smaak vindt in feestsalades is deze tonijnsalade een lekkere frisse toevoeging die niet te zwaar valt.
Ingredienten:
- 1 blikje tonijn uitgelekt van olie
- half uitje
- 1-2 tomaat
- yoghurt of kwark
- mayonaise
- snufje zout
- peper
- 1 klein elstar appeltje
- ketchup
Bereidingswijze:
Snij de ui heel fijn, je zou eventueel kunnen raspen. Ik ben zelf niet zo een fan van rauwe ui in mijn salades, dus ik snij mijn uitje vaak heel fijn. Neem een wat grotere tomaat, schil deze en verwijder de pitjes. vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes. Van het appeltjes verwijder je de schil en klokhuis en snijd het in blokjes. Gebruik een elstar appel, die zijn beetje zurig zoet en hebben een bite. Ik hou van appel dus ik doe altijd extra appel in mijn tonijnsalade, maar varieer hierin naar eigen wens. De tomaat, ui, appel en tonijn doe je in een kom waarbij je twee eetlepels mayonaise, en twee eetlepels kwark toevoegt. voeg een heel klein beetje ketchup toe, dit hoeft niet meer te zijn dat een klein theelepeltje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als de salade niet romig genoeg is kun je mayonaise en kwark toevoegen naar smaak. Blijf proeven tot je precies de juiste verhoudingen hebt.
Het lekkerst is de tonijnsalade in een verse italiaanse bol met rucola. Snij het broodje doormidden en vul het broodje rijkelijk met tonijnsalade en rucola.
Maak jouw eigen website met JouwWeb