Turkse linzen soep

Turkse linzensoep makkelijk en lekker zeker voor de winterse dagen.
ingredienten:
- 500 gr rode linzen
- 2 uien
- 3 wortels
- 2 aardappels
- 2 tomaten
- eetlepel tomatenpuree
- 1 kippenbouillon blokje
- chilipeper
- zwarte peper
- thee lepel marokkanse kruiden mix (gember, komijn, witte peper, paprikapoeder, kurkuma)
- olijfolie
-pul biber
Bereidingswijze:
Snij de ui (of gebruik de keukenmachine) en bak het glazig in de olijfolie. voeg vervolgens de gehakte wortels, aardappel en tomaat toe. ik gebruik vaak de keukenmachine hiervoor, lekker fijn en je bent snel klaar. heb je lang de tijd dan kun je de stukken groter laten en rustig laten meekoken. Nadat de groeten hebben gebakken voor een aantal minute voeg je naar Eigen smaak chili, peper en kruidenmix toe. eventueel nog wat zout en pul biber. voeg de linzen erbij en het bouillonblokje en giet er meteen zo'n 1,5 liter gekookt water bij. alles goed roeren en rustig laten koken. Na een paar minute zie je de soep al wat dicker worden, voeg nog ongeveer 1 liter gekookt water bij (afhankelijk van hoe dik/dun je de soep wil hebben). Laat dit 20-30 koken. Als de groenten klein waren zullen ze na een half uur a 20 min al gekookt zijn en kun je de staafmizer tevoorschijn halen. als je wat grotere stukkken hebt zal het iets langer duren. mix de soep met de staafmixer en laat het geheel nog 5 min koken.
server met citroen en dadels. eventueel kan je het versieren met een scheutje yoghurt of room en pul biber.
Maak jouw eigen website met JouwWeb